tisdag 8 september 2015

INSPIRATIONSDAG - NO LIMITIS!

UTBILDNING: VERKTYG FÖR DIG SOM ARBETAR MED BARN OCH UNGA 

8.9 deltog jag som arbetar med ungdomar här på vår förening i en otroligt intressant och suverän utbildningsdag. Vi var ett fyrtiotal personer som arbetar med barn och unga som deltog i denna utbildningsdag. Vi fick ta del av en hel del nya verktyg i hur man möter barn och unga och varför vi skall möta dem på dessa sätt.

Det är viktigt att skapa en trygg och bekväm miljö för barn och unga. Vi vet att när vi känner oss trygga och bekväma så vågar vi vara oss själva! Fast det ibland kan kännas knasigt och underligt att göra vissa övningar eller leka vissa lekar men ojj vad man börjar må bra efteråt och ojj vad det ökar gruppsamhörigheten och samarbetsförmågan. Övningar hjälper en att bli bekväm och slappna av. Man blir verkligen aldrig för gammal för att leka och ha skoj J

Något jag verkligen vill dela med mig åt er är att
Vi skall bli mer närvarande i alla situationer vi befinner oss i. För att kunna vara mer närvarande så måste vi börja lyssna med alla våra sinnen. Vi måste möta personen på den nivå personen befinner sig på.  Vi skall även komma ihåg att vi kan inte ge eller lära mer än vad vi själv kan och har möjlighet till. 



Mer info om vad utbildningen går ut på kan ni läsa här 
Där finns otroligt mycket intressant material där! 

Ha en riktigt bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar